Субота, 20.04.2024, 12:23
Український портал
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість (реєструйся) · RSS
 
Головна » 2010 » Квітень » 6 » У Британії продають білу полуницю зі смаком ананаса
17:33
У Британії продають білу полуницю зі смаком ананаса
Британська мережа супермаркетів Waitrose почала з середи продавати незвичайну полуницю - білу, зі смаком і запахом ананаса, йдеться у прес-релізі компанії.

Біла полуниця, яка англійською називається пайнберрі (pineberry, ананасна ягода), отримала назву від "схрещування" двох англійських слів - pineapple (ананас) і strawberry (полуниця).

Сама ж ягода з'явилася в середині 18-го століття в Європі в результаті схрещування різних видів дикої полуниці з Північної та Південної Америки. У якийсь момент біла полуниця опинилася на межі зникнення. Проте сім років тому голландські фермери вивели її вирощування і виробництво на комерційний рівень. Саме з Голландії будуть надходити ягоди на прилавки Waitrose.

Білі плоди з червоним насінням за розміром трохи дрібніші за звичайну червону полуницю, однак володіють сильним ароматом ананаса. За своїм біологічним походженням вони ідентичні звичайній садовій суниці (полуниці) і належать до того ж виду Fragaria Ananassa.

Через незвичайний зовнішній вигляд і асоціацію з фільмом, що нещодавно вийшов на екрани, продавці називають їх "ягодами в стилі Аліси в країні чудес".

"У світлі офіційного переходу на літній час Waitrose вважає, що нові ягоди, які поєднують у собі характеристики і полуниці, і ананаса, просто розлетяться з полиць магазинів", - вважає керівництво торгової мережі.

Білу полуницю можна їсти у свіжому вигляді, подавати з йогуртом або морозивом, використовувати для прикраси солодких страв і напоїв.

Це не перший раз, коли Waitrose дивує своїх покупців незвичайними ягідними новинками.

У 2008 році мережа виставляла в продаж ягоду страсберрі (strasberry, гібрид суниці та малини), а в минулому році в дні Вімблдонського тенісного турніру пропонувала спробувати сосиски з додаванням полуниці.
За матерiалами: РИА Новости
9 эффективных способов запомнить все
Упражнения для стимуляции мозга
20 сайтов, где вы 100% найдете вдохновение для творчества
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1385 | Додав: foza | Теги: новини, Британія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 SibirRk  
0
ТА чому?:) Хтось хоче їсти полуницю із смаком ананаса)) Скоро придумають ще що-небудь)) який-небудь кавун із смаком кокоса:):)

1 fedd2008  
0
А навіщо? Полуниця має бути полуницею, а ананас - ананасом!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024