Четвер, 25.04.2024, 09:30
Український портал
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість (реєструйся) · RSS
 
Головна » 2010 » Січень » 31 » Білл Гейтс виділяє $10 млрд. на розробку вакцин
01:19
Білл Гейтс виділяє $10 млрд. на розробку вакцин
Сьогодні, 29 січня, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі засновник добродійного фонду Білла і Мелінди Гейтс оголосив, що протягом десяти років виділить $10 млрд. на розробку і доставку вакцин.

За словами Білла Гейтса, після того, як імунізація охопить 90% держав, що розвиваються, з’явиться можливість запобігти смерті 7,6 млн.  дітей у віці до п’яти років. Це повинно статися до 2019 року, зазначив найбагатший чоловік на планеті.

Він також повідомив, що за останні десять років вдалося досягти феноменальних успіхів у галузі розробки нових вакцин і поширення тих, що вже існують. Підсумком багатолітньої роботи, на яку засновник Microsoft виділив близько $4,5 млрд. стала імунізація мільйонів людей у бідних країнах світу. Тепер навіть Малаві може порівнятися по рівню імунізації з державами Західного світу.

Гейтс зазначив, що зараз необхідно зосередитися на тому, аби нові вакцини стали доступними. Надалі, можливо, вдасться досягти успіху в розробці засобу проти малярії. Випробування такої вакцини знаходяться на фінальній стадії тестування у компанії Glaxo.

За словами засновника доброчинного фонду, урядам країн зараз у жодному разі не можна перекидати допомогу у сфері охорони здоров’я на боротьбу з глобальними змінами клімату. Здоров’я повинне залишатися пріоритетом, зазначив Гейтс у Давосі.

Нагадаємо, 27 січня у Давосі розпочав роботу ювілейний сороковий Всесвітній економічний форум. Він проходить під гаслом - Покращити стан планети: переосмислити, перепланувати, перебудувати світ. Серед учасників - лідери провідних підприємств, урядів, міжнародних і неурядових організацій, професори університетів і діячі культури.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: kolodkoalex | Теги: США, гроші, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024